Upphittad katt!

danu.jpg

Katterna till höger är inte hittekatter som söker sina ägare!

Om en upphittad katt är hemlös eller bara inte hittar hem är svårt att avgöra!

En mager, lortig, tam katt. Kan mycket väl ha en ägare eller har haft en ägare. Den kan ha blivit såväl utslängd, dumpad eller sprungit bort från sitt hem.

Kontrollera om katten har ett halsband med namn eller något tel. nr.

Kontrollera om katten är öronmärkt. (tatuerad, oftast i vänster öra) Syns tatueringen dåligt, så ta en ficklampa och lägg på baksidan av örat och lys. Då brukar det synas bättre. Kombinationen är oftast någon bokstav och några siffror. Om  katten är öronmärkt och du kan utläsa kombinationen, så skriv ner den och kontrollera den emot Svenska  kennelklubben register, DjurId.se Även sverak har ett register för såväl ras katter som huskatter. Där finns troligen en ägare registrerad, man kan ringa eller kolla på deras hemsida och själv söka.

Katten kan också vara chipp märkt. Detta måste kontrolleras hos en veterinär, polisen eller på ett djurhem med avläsare för mikrochipp.

Ring och anmäl katten upphittad till polisen 11414. Fråga också efter efterlysta katter… Ring efter en vecka och fråga igen efter efterlysta katter…

Sätt upp lappar om en upphittad katt och läs befintliga lappar. Dessa brukar man hitta i mat butiker, zoobutiker eller veterinär kliniker i närheten.

Fråga runt i området du funnit katten om någon vet något om den..

Sätt in en upphittad annons på kattrelaterade sidor på nätet. Tex. Blocket , Kattpolisen i fokus.

Titta efter katten under efterlyses på kattrelaterade sidor.

Går katten ute och in så köp ett billigt halsband och sätt på den. Skriv ditt namn och nr. Om katten har en ägare, så borde denna rimligtvis höra av sig om deras katt kommer hem med ett halsband.

Kan du inte behålla katten tillfälligt? Hör av dig till närmaste djurhem!

Kattbojen – 073-9702376