Omplacerings hjälp!

Intags stopp för tillfället !

Ibland inträffar saker i livet som t.ex.. barnen blir allergiska eller ett tillskott i familjen... Detta gör att familjens älskade katt inte längre trivs eller kan vara endel av familjen… Ibland är det svårt att som ägare hitta den rätta nya ägaren till familjens katt… Då kan det vara skönt att ta hjälp...

 I den mån vi har plats hjälper vi även till med omplacering av din katt! Då allt arbete görs på idieel basis så måste vi ta ut en avgift även för detta. Avgiften beror lite på vad som är gjort med katten m.m. Vill du ha hjälp med omplacering av din katt hör av dig så berättar vi mer… Maila: [javascript protected email address] 

Bokas tid att lämmna in katten, så måste man se till att dyka upp! Är det fullt så nekas andra katter plats och ofta avlivas... Om man bokar plats för sin katter och ringer återbud i sista minuten,  Då kan du/ni ha på ert samvete att andra katter har avlivats pga att platsen var bokad för din/er katt... Så tänk två gånger innan du bokar!

Vid intaget skriver vi ett överlåtelse avtal. Där du överlåter katten på Kattbojen. Kattbojen åtar sig att omplacera katten till ett passande hem, tills det hemmat hittas kommer katten vistas i katteriet eller i jourhem. Återbesök kommer göras efter omplacering och om missförhållanden upptäcks, återtar Kattbojen katten. Dom ny ägarna skriver på ett Adoptionsavtal, det finna att läsa under fliken adoptera...

 Många ägare känner att det är skönt att få överlämna letandet av ett nytt hem till någon opartisk. Någon som dom vet kommer att hitta det där hemmet, någon som ser till kattens behov och slipper “slåss” med alla jobbiga känslor som det innebär att släppa ifrån sig sin katt…

 Många väljer att gå till veterinären, då dom direkt måste bli av med katten! Är du påväg dit? Hör av er i alla lägen, vi försöker hjälpa så gott vi bara kan!

Lite goda ord som har inkommit:

“Borde finnas fler som värnar om katterna som ni…”/HW

“Din verksamhet är både seriös och omtänksam kring katterna!” /H

“Det är så härligt med människor som verkligen bryr sig om katterna på riktigt! Du är guld värd!” /A

“Ingen katt är mindre värd, det är Kattbojen ett bevis på!” /B

" Ni är som klippt och skurna för denhär verksamheten, det kändes så rätt att lämmna katterna hos er!" C

kattbojen@gmail.com eller ring Cissi: 073-9702376

Historien om Trulls

 trulls.jpg

Augusti 2011 förde med sig två små änglar till vårt hem. De såg ut som salt & peppar och vi tog dem till oss direkt. Tim, den gråa brodern, var den något försiktigare av dem. Den med stora bedjande ögon, mjuka rörelser och försiktiga lilla nos. Trulls var jägaren, charmören och den vetgirige som skulle utforska allt.

I november, precis ett år senare, hände det som inte får hända… Vi kom hem efter våra jobb och var på väg att stanna till vid brevlådan för att ta in posten.  Där på asfalten låg något. Randigt, vitt och grått. Mjukt. Någon.. Vår Tim.

Det var som om tiden stannat och man inte fick luft. På något vis tog vi oss upp till vårt hus och fann en vilsen och orolig Trulls. Ringde på hos grannen som lovade att hjälpa oss med det vi inte förmådde.  En stund senare kom grannen och berättade att vår vän fanns i en säck utanför. Vi bestämde oss för att Trulls måste få ett farväl av sin bror så vi tog honom i famnen, gick ut och öppnade säcken. Han nosade nyfiket och stack ned sitt vita lilla huvud. Vädrade och plötsligt blev svansen alldeles rak. Han vände sina gula ögon emot oss och det var nog den sorgligaste blick vi sett.

I februari föddes vår son och vi märkte ganska tidigt att det inte gjorde Trulls gott med nykomlingen. Han blev orolig, stressad och sprang ut och in mellan huset och trädgården. Vi ville ge honom och oss tid att vänja sig men någonstans kände vi att det nog blivit en förändring för mycket…Efter många och långa diskussioner bestämde vi oss för att försöka hjälpa Trulls till en lugnare miljö, men ändå lik den hos oss. Ett tungt beslut med mycket vånda bakom. Vi satte ut annons på blocket om att vi önskade ett hem på landet utan hundar, barn och stressiga miljöer. Det dröjde inte länge innan vi fick svar men ju fler vi fick desto mer insåg vi att detta skulle bli svårt. Människorna som hörde av sig hade fokuserat sig på att de ville ha en ”vit” katt. I deras hem fanns allt från många små barn till flera hundar men det skulle gå så bra för de var kattvana. Vi började känna oss bedrövade över att inte hitta någon som verkade kunna ge vad vi önskade Trulls.

En kväll på nätet när vi surfade kom en sida som hette Kattbojen upp. Vi fastnade för raderna:

”Katter är inte en liten människa i pälskostym! Den tillhör en annan art med en tydlig definierad roll i naturen och har andra behov och drivkrafter än människan.”

När vi läste vidare kunde vi se adoptionsvillkor, jourhem, hembesök och förstod ganska snart att det här var en seriös sida. Det fanns en mailadress till Cissi och vi skickade iväg en förfrågan och berättade hur läget var hemma hos oss. Det tog inte lång stund innan Cissi svarade att hon självklart både kunde och ville hjälpa oss med Trulls.

Vi skrev många mails fram och tillbaka för att verkligen ta reda på vem Cissi och hennes verksamhet var. Hon svarade tålamodigt och kunnigt på allt. Det sken igenom mellan raderna att hon hjärta för vår katt. Vi bokade tid för ett möte och den 27:e april svängde en grön bil med kattbojens logga upp på vår uppfart. Cissi visade sig vara precis som vi upplevt henne över telefonen, öppen, intresserad och väldigt kompetent. Hon tog god tid på sig att få en uppfattning om Trulls, oss och vårt hem. Cissi hade med sig ett överlåtelseavtal i form av ett kompendie med all information vi kunde önska. Där stod klart och tydligt att Kattbojen omplacerar till passande hem, ordnar med jourhem, gör återbesök och att katten inte får säljas, skänkas eller avlivas. Efter samtal över mail, telefon och i ett faktiskt möte sa hon att hon kände sig ganska säker på vad vi önskade. Det gick en tid och Cissi meddelade oss kontinueligt om läget, vilka som hört av sig om Trulls och hur hon uppfattade dem i förhållande till våra önskemål.

En kväll ringde telefonen och det var en glad Cissi som berättade att hon nu trodde att hon funnit det rätta hemmet för vår Trulls. Vi fick beskrivet för oss människor som bodde i ett lantligt läge med skog utan stora vägar.  De var djurvänner och kattägare sedan många år med en honkatt hemma som behövde en kompis. Bäst av allt var det också en husse och matte med mycket kärlek att ge och inga hundar eller barn i huset. Vi funderade här hemma men kände att det var nog den rätta matchningen som kommit nu.

1a Juni hade Cissi bokat tid hos vetrinären för vaccinering och chippmärkning. Det ingick i överlåtelseavgiften som vi betalat in. Efter det möttes vi upp och åkte gemensamt ut till det nya hemmet. Cissi introducerade oss med familjen och fanns hela tiden till hands för att göra överlämningen så god som möjligt. Hon samtalade med dem och fick oss att bli trygga i att det var en bra situation och sammanhang som Trulls nu skulle bli en del av.

Allt gick så väl som det kan göra när man måste säga farväl till en kär vän. Det gjorde ont men någonstans fanns en spirande glädje i att Trulls nog skulle få det väldigt gott i sin nya miljö.

Någon dag senare hörde Cissi av sig och berättade hur Trulls suttit hos husse och matte och velat bli kelad redan en timme efter vi åkt. Han hade funnit sig till rätta med mat, låda, kattkompisen och huset. Vi fick också ett gott skratt när hon talade om att han väckt sin nya familj 01.30 för att få gå ut och de givetvis följde med honom!

Nu så här i efterhand känner vi oss oerhört tacksamma och glada att Cissi och Kattbojen dök upp i vårt liv precis när vi som bäst behövde det. Vi kan varmt rekommendera henne och verksamheten därför att den är precis så seriös och vettig som den utger sig för att vara. Det var oerhört skönt att få hjälp av någon utomstående med ett så tufft beslut som att lämna bort sin egen katt. Nu kan vi gå här hemma och känna oss trygga med att Trulls har det bra på sitt håll då vi följt hela processen själva.

Mvh Helena & Stefan