Adoptera & Jourhem !

JOURHEM - Vill du läsa om att bli jourhem. Klicka här.

 

ADOPTERA:

Att tänka på innan du skaffar katt:snuttanansiktehems-.jpg

En katt kan leva i upptill 20år. Vad gör du om tio år? Att köpa ung katt är ett lång förbindelse, om katten skulle bli 20år. Detta är tänkvärt då man väljer ålder på sin blivande katt…

Katter är sociala och kräver sällskap. Hur mycket tid kan du ägna åt din katt? En möjlighet om du är borta mycket om dagarna är att skaffa två katter. Då har dom sällskap av varandra…

Har du eller din livskamrat, barnen någon allergi emot pälsdjur?

Semestrarna, hur löser du detta? Har du någon som kan se till katten dagligen och tillgodose dess behov? Eller har du pengarna att inackordera katten på pensionat? Katter sålda från Kattbojen är alltid välkomna till oss för inackordering. Hör av er i god tid innan besöket, så vi har plats ledig…

Vissa katter vi säljer har ett stort behov av att få vara ute. Då skriver vi detta i annonsen, vi dessa tillfällen vill vi att ni respekterar detta... Kan katten tänkas vara innekatt så står det utskrivet… Vissa katter har en stark drift av att få vara ute såväl som inne och vi respekterar detta och ser då till kattens bästa, då vi önskar ett sådant hem!

Enligt lag är det djurägarens skyldighet att ge katten den vård den kan tänkas behöva. Vi in försäkrar alla våra katter hos Agria. Dom är då veterinär försäkrade. Olyckor och sjukdomar kan dyka upp oväntat, så vi rekommenderar att man håller katterna försäkrade.

Alla katter som vi säljer registreras in hos Svenska kennel klubben och DjurId, detta då märkningen ska vara kopplad till den nya ägaren. SKK tar ut en engångs avgift på 130kr, per katt. Detta för att hålla registret öppet! Det kommer inbetalnings kort hem i brevlådan och detta är inget som betalas vid katt köpet.

Adoptions avtal, villkoren:

Om du väljer en katt från Kattbojen skriver vi ett avtal! Några av punkterna i det är:

- Du förbinder dig att ta god hand om katten!

- Katten får ej utsättas för någon sorts experiment eller djurförsök…

- Kattbojen rekommenderar att du försäkrar din katt, då kostnaderna annars kan bli höga…

- Kattbojen rekomenderar att man fortsätter vaccinera sin katt emot kattsnuva och kattpest. Avmaska den vid behov.

- Okastrerade katter åtar sig nya ägaren att kastrera, kattungar ska kastreras innan 8 månaders ålder och vuxna katter innon 3 månader, efter inköps datum.

- Katten ska hållas inne i 2-3 veckor innan den släpps ut, så den känner sig trygg och hemma i sitt nya hem. Okastrerade honor får ej släppas ut.

- Om man ej kan behålla katten ska Kattbojen meddelas. Avlivning av katten får bara göras på veterinärens inrådan. Katten får ej skänka bort, säljas eller avlivas utan Kattbojen kontaktas.

- Man är alltid välkommen att ringa Kattbojen om rådgivning ang. katten…

- Pengarna som betalas vid kattköpet kan ej återbetalas, dom går genast till andra hemlösa katter.

- Jag är härmed informerad om att Svenska kenellklubben tar ut en engångs avgift på 130kr, då dom registrerar in katten i sitt register. Tidigare registrerade katter kostar inget att registrera på en ny ägare. Inregistreringen är obligatorisk ! Detta ifall att katten skulle smita ut eller försvinna...

 

Saker du behöver till en katt:

- Toalåda.

- Toaspade.

- Klösmöbel. 

- Matskålar.

- Kam, borste.

- Transportbur.

- Koppel & halsband.

- Kattbäddar.

- Klosax.

- Kattsand.

- Kattmat.