Om kattbojen / Kontakta oss !

"The person who really want to do something finds a way; the other finds a excuse." Sir John Marks Templeton

Kattbojen är en ideell verksamhet som hjälper, räddar och omplacerar katter i nöd. Vi innehar paragraf 16 tillstånd från Länsstyrelsen, för att bedriva verksamheten! Vi starade upp i November 2011.

Intags stopp för tillfället!

Kontakta oss gärna via mail: [javascript protected email address]

Vi hämtar in vanvårdade katter ur missärhem, tar emot katter som av något skäl ska avlivas, men är helt friska, vi tar emot vilt springandes katter! Vi tar med andra ord emot alla katter som av en eller annan anledning är i nöd! I den mån vi har plats tar vi även in omplaceringar från privat personer!

En katt kan bli gammal och under dennes livstid hinner ägaren bli allergisk, tröttna på katten, flytta, separera och inte längre kunna ge katten ett hem… Även dessa katter anser vi ska ha rätt till en andra chans! Friska, tama, rumsrena, underbara katter på bara några år ska inte behövas avlivas! Vi försöker ta emot dessa kissar som lämnas in för avlivning i mån av plats såklart! Många gånger kan man inte behålla katten under tiden man finner ett nytt hem och då är avlivning ett alternativ, då djurhemmen är fulla! Vi gör ett tappert försök att ändra på detta! Vi stödjer Svekatts “no killing” filosofi, man ska inte avliva en katt som är hemlös, alla har rätt till en andra chans!

Vi är helt beroende av insamlade pengar för att kunna driva vårt arbete vidare med hemlösa katter. Insamling sker till bank konto. Vi har inget traditionellt djurhem, utan använder oss av jourhem, där katterna placeras innan vi kan ge dom permanenta hem. 

cissihemsidan.jpg

Jag som arbetar aktivt med Kattbojen är Cissi. En tjej på 35 år som bor på en gammal gård, utanför Ödeshög. Jag bor där med min man, barn och våra egna djur. Arbetet med Kattbojen gör jag helt på min fritid, på sidan om mitt ordinarie arbete. 

Mina ögon öppnades för nödställda katter, då jag tog hand om en sjuk gammal dams tre katter. Jag fick lära mig endel om flockbeteende, katt beteende och hur olika individer katter kan vara! Hur anpassningsbara vissa är och hur omöjligt det kan vara att tämja andra…