Frittes historia

Fritte hittade hem...

Vår familj hade två "gammelkatter". Den ena gick bort i november 2011 och den andra i februari 2013. Hemmet blev tomt och ödsligt. Vår två år gamla katt Minna gick runt och letade. Hunden likaså.

Min mans dotter hade under hösten köpt två underbara katter hos "Kattbojen". Jag kände redan då att det ville vi också göra.Vi ville gärna bidra på vårt sätt till den viktiga verksamheten. Då den mest akuta sorgen över vår svarta katt Trisse lagt sig gick jag in på Kattbojens hemsida. En bit ner på sidan såg vi en röd charmör. En ung och mycket stilig kattherre. Han var van vid hundar och kunde vara både ute och inne.

Efter att ha kontaktat Cissi fick vi besöka Fritte i hans jourhem. Förälskelsen var omedelbar! Vilken underbar charmör! Vi föll handlöst! Han var så otroligt härlig!

Vi fick vänta några dagar men glädjen var stor då Fritte fick flytta hem till oss. Han fann sig snabbt till rätta och spred sin charm överallt. Han kände sig hemma direkt och la sig bekvämt och tryggt tillrätta i sin nya mattes knä. Där tillbringade han sin första kväll hos oss.

Katten Minna var lite misstänksam. Hmmm, är han att lita på? Hon fräste lite till en början. Det gick snart över. Bordercollieblandisen Allis älskade sin kattbror från första stund. Hennes stora syster som vi har som "daghund" kunde inte fatta att denna nye kattbror inte var rädd för henne. Va??? Jag försöker en gång till. Men nej, Fritte satt kvar som Ferdinand under sin korkek.

Fritte är helt underbar! Han älskar närhet och han älskar sockerkaka. Vi har även gjort en ekonomisk vinst då den lille sötnosen älskar att toppa våra hår då vi sover. :) 

Han är högt älskad och passar så bra in i vår vardag! / Frittes matte

fritjofbilder2-002.jpg